Vina Bovy en Louis Mariano duet uit " Don Pasquale ".

Louis Mariano zong bij zijn debuut aan de " Opéra-Comique " te Parijs samen met Vina Bovy in Donizetti's opera " Don Pasquale " in 1944. Louis Mariano zou later in de jaren zestig van vorige eeuw verschillende keren met zijn operettegezelschap het podium van de " Koninklijke Opera " van Gent vullen. Telkens zou Vina Bovy de gastvrouw zijn bij die optredens zij had haar podium loopbaan reeds stopgezet in 1964 bij haar afscheidsoptreden in het Kurszaal van Oostende. Ze nam er afscheid van haar operapubliek met " Ik ken een lied " , dit zou in 1983 na haar overleiden ook de life spreuk zijn op haar grafmonument.

Vina Bovy " Lucia Di Lammermoor " Donizetti

De waanzin scene uit " Lucia Di Lammermoor " reeds in het Italiaans gezongen.

Vina Bovy - Georges Till " La Traviata "

Het drinklied uit " La Traviata " van Verdi in het Frans gezongen aan de zijde van de prachtige fort-tenor George Till , opname 1936.

Vina Bovy " La Traviata " Verdi.

De aria " Quelle trouble ...." uit " La Traviata " van Verdi in het Frans gezongen. Dit is de scène waar ze Rodolfo in haar gedachten terug ziet, op de achtergrond de stem van George Till. Opname 1936.

Opmerkingen

06.01.2021 11:24

Jacques Liers

De Franse zangschool is de beste techniek. Het komt tot een vloeiende stijl. Haar zangtechniek en die van Georges Thill waren dezelfde daarom zong ze zo graag met hem. Luister naar hun Manon.

06.01.2021 11:20

Jacques Liers

De foto vanuit New-York, dat is wanneer ze La Traviata zong met waarschijnlijk Bengiamino Gigli; Ze zong er later Manon (Massenet) mede.