Inleiding.

Deze website is een proefproject, met de bedoeling de beginnende operaliefhebber wegwijs te maken in een operawereld vol geschiedenis.

In het bijzonder over de voornaamste operahuizen in België. We beginnen met Gent.

Met de " Koninklijke Opera Gent " die nu deel uitmaakt van Opera " Vlaanderen "

 

Website structuur.

 

1 ) Fotoalbum. 

 Hier worden foto's getoond van operazangers die een internationale carrière hebben opgebouwd, maar  die ontegensprekelijk nauw verbonden zijn met onze regionale  operahuizen in België.

2) Maandelijkse operabespreking. 

 Er worden maandelijks twee a drie opera's behandeld zowel in de beschrijving van het libretto als in hun geschiedenis op de nationale podia + hun historische discografie of videografie.

3) Opera van de maand .

 Maandelijks wordt er één opera als opera van de maand gepresenteerd.

4) Biografieën.

 Bij iedere besproken opera worden beknopte biografieën van de  componist, en de  biografieën van de allereerste vertolkers verteld die  de wereldpremière gecreëerd hebben.

5) Facebook.

a) De website is gelinkt op de tijdlijn van mijn Facebookpagina en openbaar gedeeld.

b) In combinatie met Facebook en Spotify kunnen de besproken opera's beluisterd worden in zijn geheel of in voorgestelde fragmenten.

6) Video's.

In deze rubriek vind je zelf gemonteerde video's van opera-iconen van bij ons. De muziek is rechtstreeks opgenomen van historische fragmenten op 78- toeren platen.

7) Youtoube.

In het begin zal de opera van de maand ook te bekijken zijn op mijn tijdlijn van Facebook via een video op Youtoube. Later zal er geprobeerd worden dit te doen voor iedere beschreven opera .

 

Dankwoord.


Een bijzonder woord van dank aan Christiane Locufier voor het gladstrijken van mijn taalkundige plooien.

 

Behandelde  Opera's - Operettes en Musicals

Per componist.